Login not working

Having problems with our website? Can't seem to find what you are looking for? Ask your questions here.
User avatar
4n6fisher
Warrant Officer
Posts: 196
Joined: Mon Aug 04, 2014 3:28 pm
Location: Warm Beach, WA
Contact:

Login not working

Post by 4n6fisher » Sat Mar 23, 2019 10:47 am

I have been unable to log in, user name and password are stored. I click login then enter and nothing happens. Anyone else having an issue? Not sure if this is related to the logout issue just noted.

User avatar
4n6fisher
Warrant Officer
Posts: 196
Joined: Mon Aug 04, 2014 3:28 pm
Location: Warm Beach, WA
Contact:

Re: Login not working

Post by 4n6fisher » Sat Mar 23, 2019 10:50 am

Just noticed that when I go to make a post, such as this I am logged in, but if I go to any other page I am logged out and cannot login.

User avatar
Aaron
Owner/Engineer
Owner/Engineer
Posts: 1628
Joined: Wed Oct 05, 2011 9:08 pm
Location: Spokane, WA

Re: Login not working

Post by Aaron » Sat Mar 23, 2019 4:27 pm

Working on it. It's a cookie issue. May require me to fix it and have all users re-login. :( Hopefully not, but we'll see. I WILL get it resolved, just be patient with me. :)
Aaron
Owner/Software Engineer
Image

2009 Hewescraft 20' ProV
2009 Mercury Optimax 150
2012 Tohatsu 8hp 4-stroke
Minn Kota Terrova #80 i-Pilot
Humminbird 959ci HD DI
Baystar Hydraulic Steering
Traxstech Fishing System

User avatar
Aaron
Owner/Engineer
Owner/Engineer
Posts: 1628
Joined: Wed Oct 05, 2011 9:08 pm
Location: Spokane, WA

Re: Login not working

Post by Aaron » Sat Mar 23, 2019 5:22 pm

I've upload a potential fix for this, as well as added a tool to the login page to "reset" your NWFR cookies which might set things straight for you.
Aaron
Owner/Software Engineer
Image

2009 Hewescraft 20' ProV
2009 Mercury Optimax 150
2012 Tohatsu 8hp 4-stroke
Minn Kota Terrova #80 i-Pilot
Humminbird 959ci HD DI
Baystar Hydraulic Steering
Traxstech Fishing System

User avatar
4n6fisher
Warrant Officer
Posts: 196
Joined: Mon Aug 04, 2014 3:28 pm
Location: Warm Beach, WA
Contact:

Re: Login not working

Post by 4n6fisher » Mon Mar 25, 2019 7:00 am

None of that seemed to work on Chrome, even took Mikes advice and cleared all cookies through settings, but Edge is working fine so I will just use this for the time being. Thanks for all the great work on the site!

User avatar
beeman
Petty Officer
Posts: 58
Joined: Thu Sep 27, 2012 7:01 am

Re: Login not working

Post by beeman » Mon Mar 25, 2019 7:06 am

Looks like firefox on the computer is ok, but I cannot log in on my samsung V30, tried everything I could think of short of a factory reset

User avatar
Aaron
Owner/Engineer
Owner/Engineer
Posts: 1628
Joined: Wed Oct 05, 2011 9:08 pm
Location: Spokane, WA

Re: Login not working

Post by Aaron » Mon Mar 25, 2019 7:20 am

I have a v30 as well, and had some issues in Chrome.

Had to do this:

Open Chrome
browe to www.northwestfishingreports.com
click settings icon top right
settings
privacy
clear browsing data
check Cookies and site data box only
click clear data button
close everything

i was good to go then
Aaron
Owner/Software Engineer
Image

2009 Hewescraft 20' ProV
2009 Mercury Optimax 150
2012 Tohatsu 8hp 4-stroke
Minn Kota Terrova #80 i-Pilot
Humminbird 959ci HD DI
Baystar Hydraulic Steering
Traxstech Fishing System

User avatar
beeman
Petty Officer
Posts: 58
Joined: Thu Sep 27, 2012 7:01 am

Re: Login not working

Post by beeman » Mon Mar 25, 2019 10:55 am

Looks like it worked for me, did not have to log in as once i went through the steps and back to the forum i was already logged in

User avatar
4n6fisher
Warrant Officer
Posts: 196
Joined: Mon Aug 04, 2014 3:28 pm
Location: Warm Beach, WA
Contact:

Re: Login not working

Post by 4n6fisher » Mon Mar 25, 2019 12:27 pm

Still having an issue with Chrome after going through all outlined steps above twice. Closed everything out but did not restart the computer, did that yesterday. Working fine on Edge still and on my droid Motorola though.

User avatar
hewesfisher
Admiral
Posts: 1812
Joined: Sat Apr 28, 2007 8:20 am
Location: Spangle, WA

Re: Login not working

Post by hewesfisher » Wed Mar 27, 2019 1:43 pm

Firefox works fine!
Phil

'09 Hewescraft 20' ProV
150hp Merc Optimax
8hp Merc 4-stroke
Raymarine DS600X HD Sounder
Raymarine a78 MultiFunctionDisplay
Raymarine DownVision
Raymarine SideVision
Baystar Hydraulic Steering
Trollmaster Pro II
Traxstech Fishing System
MotorGuide 75# Thrust Wireless Bow Mount

User avatar
Amx
Vice Admiral Three Stars
Posts: 7365
Joined: Thu Jul 02, 2009 11:43 am
Location: Wa. state

Re: Login not working

Post by Amx » Sat Mar 30, 2019 9:17 pm

My log-in is working now. Aaron spent a couple hours on it this evening and got it working, hope all will be fixed soon. Thanks Aaron for all the hard work you do for this site.
Tom.

Occupation: old
Interests: living

User avatar
Aaron
Owner/Engineer
Owner/Engineer
Posts: 1628
Joined: Wed Oct 05, 2011 9:08 pm
Location: Spokane, WA

Re: Login not working

Post by Aaron » Sat Mar 30, 2019 9:17 pm

No Tom, thank YOU! I'm hopeful to have the site updated later tonight/tomorrow so it works for all.
Aaron
Owner/Software Engineer
Image

2009 Hewescraft 20' ProV
2009 Mercury Optimax 150
2012 Tohatsu 8hp 4-stroke
Minn Kota Terrova #80 i-Pilot
Humminbird 959ci HD DI
Baystar Hydraulic Steering
Traxstech Fishing System

User avatar
Amx
Vice Admiral Three Stars
Posts: 7365
Joined: Thu Jul 02, 2009 11:43 am
Location: Wa. state

Re: Login not working

Post by Amx » Sat Mar 30, 2019 9:24 pm

Happy to help.

and be the guinee pig. lol
Tom.

Occupation: old
Interests: living

User avatar
FishingFool
Captain
Posts: 875
Joined: Thu Jun 28, 2007 8:17 pm
Location: Kent

Re: Login not working

Post by FishingFool » Wed Apr 03, 2019 1:10 pm

Still doesnt seem to work properly, randomly.

On Edge, Chrome and Firefox.

I was logged in earlier today. Came back and was logged out. Tried to log back in, but it takes me back to the home page after logging in, only to be logged out still.

Deleted cookies in FF. Same thing. Came back 5 mins later and it was fine, lol.

User avatar
Aaron
Owner/Engineer
Owner/Engineer
Posts: 1628
Joined: Wed Oct 05, 2011 9:08 pm
Location: Spokane, WA

Re: Login not working

Post by Aaron » Wed Apr 03, 2019 2:53 pm

Bane of my existence.

Don't bother trying to figure it out until I post here that I'm done. SOMETHING changed from totally working, to totally not working. Not sure what. I'm not going to bed tonight until it works again.
Aaron
Owner/Software Engineer
Image

2009 Hewescraft 20' ProV
2009 Mercury Optimax 150
2012 Tohatsu 8hp 4-stroke
Minn Kota Terrova #80 i-Pilot
Humminbird 959ci HD DI
Baystar Hydraulic Steering
Traxstech Fishing System

User avatar
Sideburns
Commander
Posts: 408
Joined: Tue Nov 19, 2013 5:32 pm
Location: auburn/enumclaw

Re: Login not working

Post by Sideburns » Thu Apr 04, 2019 6:26 pm

FishingFool wrote:
Wed Apr 03, 2019 1:10 pm
Still doesnt seem to work properly, randomly.

On Edge, Chrome and Firefox.

I was logged in earlier today. Came back and was logged out. Tried to log back in, but it takes me back to the home page after logging in, only to be logged out still.

Deleted cookies in FF. Same thing. Came back 5 mins later and it was fine, lol.
Pretty much same issue here. Cleared cookies... This is the first time ive been able to post.
"If it still works, take it apart and find out why!"

User avatar
Aaron
Owner/Engineer
Owner/Engineer
Posts: 1628
Joined: Wed Oct 05, 2011 9:08 pm
Location: Spokane, WA

Re: Login not working

Post by Aaron » Mon Apr 15, 2019 9:29 am

Are any of you still having login issues?
Aaron
Owner/Software Engineer
Image

2009 Hewescraft 20' ProV
2009 Mercury Optimax 150
2012 Tohatsu 8hp 4-stroke
Minn Kota Terrova #80 i-Pilot
Humminbird 959ci HD DI
Baystar Hydraulic Steering
Traxstech Fishing System

User avatar
4n6fisher
Warrant Officer
Posts: 196
Joined: Mon Aug 04, 2014 3:28 pm
Location: Warm Beach, WA
Contact:

Re: Login not working

Post by 4n6fisher » Mon Apr 15, 2019 1:43 pm

Mine are all sorted out, thanks for checking!

User avatar
FishingFool
Captain
Posts: 875
Joined: Thu Jun 28, 2007 8:17 pm
Location: Kent

Re: Login not working

Post by FishingFool » Tue Apr 16, 2019 2:11 pm

Past 2 or 3 days, it seems to be fine. But about a little over a week ago, I wasnt able to log in again.


Also, Firefox says connection isnt secure when on the login screen, if that means anything.

User avatar
Aaron
Owner/Engineer
Owner/Engineer
Posts: 1628
Joined: Wed Oct 05, 2011 9:08 pm
Location: Spokane, WA

Re: Login not working

Post by Aaron » Tue Apr 16, 2019 2:31 pm

The major browser manufacturers decided late last year to label any website that isn't using SLL (HTTPS) as not secure. We're not safeguarding any secrets here.. so it hasn't been a major concern for us, but we'll likely be moving to all HTTPS in the near future just to be safe, and to reduce concerns about that message.
Aaron
Owner/Software Engineer
Image

2009 Hewescraft 20' ProV
2009 Mercury Optimax 150
2012 Tohatsu 8hp 4-stroke
Minn Kota Terrova #80 i-Pilot
Humminbird 959ci HD DI
Baystar Hydraulic Steering
Traxstech Fishing System

Post Reply

Return to “Bugs & Problems, Moderator Support”